A születés a földi lét csodája.
Minden leszületés egy öröm. Lehetőség a léleknek a testetöltésre.
A 9 hónap elindul nagy energiával. A lélek kiválasztja az ő fejlődése szempontjából legalkalmasabb helyet, időt. Kiválasztja a szülőket.

Itt lent (a Földön) nem egy esetben kételkedünk ebben: lehetséges-e ez?
Én nem választottam volna egy részeges, durva apát!”. – De! A lélek tudja, hogy neki ott van feladata. Megélni az esték félelmét, a bántalmazást, anyja sírását.

Lehetséges, – hogy előző életében ő volt a részeges apuka – s most lehetőséget kap a másik oldal megtapasztalására. Mindkét oldalt ismerve már a lélek tudja az “arany középutat”. A következő életeiben neki ez már nem fog kérdésként sem felmerülni – nem fog inni, nem fogja gyermekeit verni. Már ismeri azt a fájdalmas érzést.
Az is lehetséges, hogy – az édesanyjának, a testvéreinek jön le segíteni… hogy szeretetével, talpraesettségével beragyogja a nehéz időket. Édesapjának meg lehetőséget ad a karma törlesztésére.

A lélek elindul – s a szülők vágya segíti őt.
A szülői gondolatok – vagy akadályokat képeznek, vagy elsimítják az útjából a nehézségeket.
A léleknek a lefelé (a Föld felé) menő utat (mely egyre rögösebb, melyért egyre inkább meg kell neki dolgozni) a szülői gondolatok besűríthetik, ködszerűvé tehetik.
Gyakran ellenáramban kell úsznia. A feléje szálló gondolatok ellenáramában.
Ha a lélek ezzel nem tud megküzdeni, el kell indulni visszafelé.
Milyen fájdalom egy abortusz!
Nem csak fizikai értelemben.
Van gondolati abortusz is. Mutathatja – egy hosszan elmaradt menses.

A 9 hónap elindul nagy energiával.
Elindul – a mindenkinek saját maga által megirt színdarabja.
Egy forgatókönyvvel érkezünk. Aki, amiben van, azt maga alkotta.

Az asztrológiában az anyaságot elsősorban a Hold szimbolizálja.
Megmutatja nekünk, hogy milyen az édesanyánk, milyen mintát veszünk, s mi, magunk is milyen típusú anyát képviselünk.

A különböző jegyek különbözőképpen reagálnak az anyaság érzésére, egy csecsemő érkezésére. Mindegyik típus más és más anyuka, ill. szülő lesz, hisz mindegyik jegynek más és más a feladata az életben.
Nézzük meg, melyik jegyben van a Holdunk, mutatja, a legbelső ösztöneinket, anyukánkat, feleségünket, otthonunkat – nők esetében, hogy milyen anyává válhatnak.

Kos – A tüzes energia anyaként is megjelenik nála. Nagyon érzelmes pár percig, de aztán hamar elmúlik nála. A gyerekkel szemben sem a türelem bajnoka. Belefog dolgokba, aztán hirtelen abbahagyja. Programokat készít a családnak, gyerekeknek, de nem viszi végig – hacsak be nem segítenek neki.
Bika– Érzelmes anyuka, a gyermekét puszilgatja, fogdossa, szeretgeti. Örömmel táplálja, főz neki. Szépen öltözteti. Békés, türelmes, nehezen tudják a gyerekek felbosszantani, de ha igen, akkor egy nagyot “fújtat”, – ám hamar elmúlik a haragja.

Ikrek – Ő – aki felkészül az anyaságra. Aki már a terhesség előtt minden könyvet átolvas, jelentkezik az “Optimális családtervezés” – programjára. Mozgékony fizikailag, szellemileg, a terhesség ideje alatt is. Az utolsó pillanatig sportol. Mikor a kisbaba megszületik – a könyvek ésszerűsége alapján próbálja nevelni – amíg rá nem jön, hogy a baba egészen mást akar, mint amit a könyvek, a racionális ész diktál.

Rák – Az Ősanya. A nők külsején is látszik: a széles csípő, erős mell –mely a gyermek optimális körülményeit célozza meg. Ő a férjét/feleségét is úgy válassza ki, hogy “ki lenne a legjobb a születendő gyermeke apjának/anyjának”.  Meghitt, barátságos otthont teremt. Mindenkinek az anyja tud lenni. Gyengéd, gondoskodó.

Oroszlán – Anyaként is királynő. Szereti a gyerekeket, de ő felettük áll. Neki anyaként is jár a luxus, az életörömök. Nehezen tud bárkit is önmaga elé tenni –ahhoz az egoját le kell vetni. Amennyiben ez sikerül, akkor tud nagyon érzelmes lenni. Számára fontos, hogy a világ lássa, csodálja gyermekét – akkor is, ha a gyermek ez ellen tiltakozik. Ezért mindig szép ruhákban járatja, a gyermeknek jól kell viselkednie – amit persze – nem biztos, hogy a pici tolerál.

Szűz – Az Ikrekhez hasonlóan az összes szakkönyvet elolvassa még a tervezés szakaszában. Pontosan tudja, hogy mikor kell a “babát készíteni”.  Mire kell vigyázni, mit kell enni, inni, milyen vitaminokra van szükség. Édesanyaként bizonytalan magában, hogy jól csinálja-e. Ő a nagy hippohonder –a szeretetét így nehéz neki áramoltatni. A félelem jelen van.

Mérleg – A társ fontosabb neki, mint az anyaság. A kapcsolatok. Ő anyaként is mindig meg fogja keresni a többi kismamát, akikkel jót tud beszélgetni. Fontos számára mások véleménye –ezért az ő gyermeke is mindig szépen fog öltözködni – de ez adódik abból is, hogy neki magának is nagyon nagy szép érzéke van.

Skorpió – Nagyon mély anyaságérzés van benne, nagyon komolyan veszi ezt a feladatot is – úgy, mint bármi mást. Ha vállalta, akkor egész lényével átéli. Nagyon tud szeretni. Hiányzik belőle a játékosság.  Nagy a felelősség érzete, de emiatt nagyon sokszor marcangolja önmagát. Hajlamos a gyermeket is uralni, birtokolni.

Nyilas – Barátja a gyermekeinek. Nagyvonalú, szárnyaló, szellemi bölcsességgel látja el őket. Fontos számára, hogy tanuljanak nyelveket, tanuljanak tovább! Nagy utazásokat szervez, minőségre törekszik mindenben. Szellemszinten próbál hatni rájuk. A hitét át tudja adni gyermekeinek is.

Bak – Szigorú, kritikus anyuka, akinél a praktikusság mindennél fontosabb. Csak semmi pazarlás! Az érzelmekben sem. A mélyben – ő benne nagyon sok szeretet van, de neki nagyon nehéz kimutatni. Fontos, hogy a gyerek legyen “valaki”, s azt – “érzelmességgel nem lehet elérni”.

Vízöntő – Gyerekei barátja. Szabadságot ad nekik mindenben. Öltözködésben, étkezésben. Kiszámíthatatlan, különleges – ő is ragaszkodik a saját szabadságához. Ezt nem mindig jól élik meg a gyermeki, hisz a biztonság hiányzik nekik. Anyaként is örök fiatal.
Halak –Érzelmei elragadják. Önfeláldozó anyaként. Gyermekei minden érzelmet meg tudnak kapni tőle. Nagyon érzékeny, nagyon sebezhető. A misztikus világtól gyakran kér segítséget.

Akármelyik jegyben is áll a Holdunk – fogadjuk el, hogy a gyermekünk nem a miénk.
Ne akarjuk mindenáron megnevelni, hanem mutassunk példát!
Biztonságot, hitet adjunk neki, hogy az életben felmerülő akadályokat meg tudja oldani!
Igyekezzünk, hogy a saját, meg nem élt álmainkat ne a gyerekeinkkel valósítassuk meg!

Értő figyelemmel, szeretettel hallgassuk őket, lássuk meg az ő vágyaikat, s segítsük az útjukon.
Mi nem tudhatjuk – nekik merre kell menni, de szeretetünkkel megláthatjuk azelakadásaikat, kétségeiketajánljuk fel segítségünket, s bízzunk bennük, hogy sikerül nekik.

Anyaság és asztrológia