Kimondjuk, vagy nem mondjuk ki, de majd mindannyian – félünk a haláltól. Ismeretlen. Még senki nem jött vissza, nem lehet tudni, hogy mi vár ránk?
Kérdeznénk, hogy mikor halunk meg, de nem merjük feltenni a kérdést.

Meg tudja-e mutatni az asztrológiai képlet halálunk idejét?

Amikor leszületünk a Földre, pontos feladattal jövünk. Az addigi életeinkből szerzett bölcsességeket hozzuk magunkkal – de mivel még sok tanulnivalónk van, mindig bevállalunk egy-egy új feladatot, amit teljesíteni szeretnénk. (Pl. a türelem megtanulását, a birtoklás elengedését)
Ezt úgy lehet elképzelni – mintha a földi élet egy –egy iskolai osztály lenne.
Csecsemőként (mikor még kezdő lelkek vagyunk) még féltenek, óvnak bennünket. Nem tesznek ki a hidegbe (nem adnak nehéz feladatokat)- hisz biztosan megfagynánk.
De ahogy egyre ügyesebbek, fejlettebbek leszünk, úgy kapjuk a tanításokat.

Óvoda, iskola, középiskola, egyetem.
A lecke egyre nehezebb, s minden élet (minden iskolai év) az előzőre épül.
Életünk folyamán többször kell vizsgabizottság elé állnunk. Komolyabb elszámolás általában 7 évenként van. (ezt az időszakot az asztrológiai képletből pontosan meg lehet határozni, a G tranzitjai mutatják) Ha szorgalmas tanuló voltam, figyeltem a leckékre, másokra, az emberekre, dolgoztam tisztességesen – akkor jó érzés formájában kapom meg az ötös osztályzatot.

Ha nem tanultam, másokra nem figyeltem, öncélú volt az életem, keresztül gázoltam mindenkin – akkor még meg is buktathatnak. Persze, lehetőséget adnak a pótvizsgára. A nyári szünetben, (míg mások nyaralnak szórakoznak) én “tanulhatok”. Ezt vagy önkéntesen teszem, félrevonulva a nagy zajtól (önmagamat háttérbe téve), – vagy rákényszerítenek, pl. egy kórházi ággyal – hogy gondoljuk végig az eddigi cselekedeteinket.

Mikor megírjuk életünk forgatókönyvét, a halál lehetséges időpontja meg van határozva. Van, akinek kevesebb, van, akinek több idő kell a feladatok teljesítéséhez. A Földön felmutatott munkánk eredményeképp több eshetőség is van a kiszállásra. Ahogy az iskolában – van, akit a viselkedése miatt elbocsátanak, úgy itt is – ha nagyon eltérünk a bevállalt céltól, akkor meg van a lehetősége, hogy az Életből “kiemeljenek”.

Előtte természetesen kapjuk a figyelmeztetéseket, ahogy az iskolában az intőket. Nem jó úton járunk! Mindig először kaviccsal dobnak meg, hogy észrevegyük. A kavics az életben érzetek formájában jelentkezik.(Pl. Lelkiismeret furdalásom van. Érzem, hogy nem helyes úton járok, de vonz a pénz, hatalom, stb.). Ha nem vesszük figyelembe ezeket a jelzéseket, akkor megdobnak bennünket fél téglával. Ez megmutatkozhat úgy, hogy megbetegszünk. A betegségekkel még azt is elárulják, hogy melyik területen van a probléma! (Pl. az alázat hiányát mutatja a térddel való baj, a párkapcsolati problémákat a vese gondok mutatják)  És ha még ekkor sem figyelünk, akkorelzárnak bennünket gondolkozni. Ez lehet kórház, börtön, elszigeteltség. (Az asztrológiában ezt a 12. házzal kapcsolatos témák jelölik)
Ha még itt is kitartunk amellett, ami nem a bevállalt feladatunk, akkor előfordulhat, hogy idő előtt el kell távozni a Földről.

Az életben több lehetőség kínálkozik erre a kilépésre. A lélek fejlettségén, szabad akaratán múlik, hogy melyik pontot válassza. Elfogadja-e a figyelmeztetéseket, vagy nem?
Ezért nem tudhatja senki, hogy mikor halunk meg.

A betegségek jeleznek, baj van!

A lélek dönt, hogy melyik irányba halad. A gyógyulás munkával, fájdalommal jár. Önmagunk megismerésével, vállalásával, s annak kimondásával, hogy már nem így szeretnénk. Mikor nem ezt válasszuk, az hasonlít az öngyilkossághoz, azzal a különbséggel, hogy itt nem tudatosan vetünk véget az életünknek. Az önmagunkkal való harc elöl térünk ki. Nem könnyű dolog legyőzni saját “sárkányunkat”!

“Voltak vezérek, nagy királyok, kik legyőzték fél világ hadát,
Közöttük a legnagyobb mégis az volt, ki le tudta győzni önmagát!”

Meghatározható-e, hogy hogyan halunk meg?

A lehetőségeket megmutatja az asztrológia. A halál milyensége jelzi az életünket, elakadásainkat. (Pl. valaki balesetben letér az útról, az szellem szinten is letért a saját útjáról. Egy rákos betegségnél a sejtek fellázadnak. Valahol elmaradt ez a lázadás kint, az Életben, s a test vállalja be.)
A velünk született energiákból előre kiszámítható, hogy hol lesznek a problémák, feladatok… Ezt megmutatják nekünk a csillagok. De azt, hogy mennyire vagyunk tudatosak, mennyire tudjuk megoldani a nehézségeket a bennünk levő alázattal, szeretettel – az már nem látható. Az szabad akarati döntés. Ezért nem tudhatjuk, hogy szép életünk lesz-e, s vele együtt szép halálunk, vagy még halálunkkor is keményen tanulnunk kell?

A gondolatainkkal teremtjük meg életünket. Gondoljunk szépeket!  Értsük meg társaink félelmeit. Lássuk meg – mindenkiben ott él a szeretet utáni vágy. Öleljük át a világot, ezzel is emelve a világmindenség energiáját. Adjunk feltétel nélkül, még egy mosolyt sem várva.

Aki nem tud szépen élni, nem tud szépen halni.

Halál és az asztrológia