Érzelmeink hullámzása leginkább szavainkban mutatkozhat meg, teremtve vele környezetünkben a nagy hullámokat – hacsak nem stabilizáljuk magunkat. Arra is ugyanannyi az esélyünk, hisz van „hátszél” – miért ne választanánk azt?

Leginkább a Rákok és a Mérlegek képesek tudatosságukkal összeszedni magukat. Érdekes, hogy épp az Ikreknek és Szüzeknek megy most a legnehezebben, pedig ők a leginkább szellemi emberek.

A végletek hullámzása más formában, más jegyeknél, főleg az Oroszlánoknál, Mérlegeknél, Bikáknál, Kosoknál, Halaknál és Ikreknél is jelen van – ami lehet a türelmetlenség és az álmodozás szélsőségei között bármi. Nekik a másokról való gondoskodás, a konyhában való alkotás, a művészetekkel való foglalkozás, s nem utolsó sorban egy kiadós sportolás tud mindent a helyére billenteni.

Nehéz észrevenni, kézben tartani ezeket a hullámokat, melyek, ha szabadjára vannak engedve, hatalmassá is válhatnak.

Az életet fenntartó, Egyensúlyra való törekvés miatt ezek kiegyenlítik egymást, a fentet váltja a lent, a nagy rohanást a nagy „punnyadás” – teremtve a feszültségeket.

Ne higgyünk a látszatnak – se felfelé, se lefelé!

Az emelkedés összetartozik az ereszkedéssel, a felfelé ívelő hullámokat követik a lefelé ívelők – és fordítva! A legragyogóbb napsütésben is van árnyék, s a legsötétebb éjszakában is utat mutatnak a csillagok. Nem véletlenül vittek körbe az ókorban a dorbézoló lakoma csúcsán koporsóban egy halottat – emlékeztetve mindenkit a túloldalra, ezzel próbálva fékezni a végletességet.

Példaértékűek lehetnek a héten a Nyilasok, Bakok, Vízöntők és Skorpiók, akik józanságból, együttérzésből, hitből és végtelen, gondoskodó szeretetből tehetnek tanúbizonyságot.

Ők éppen egy felfelé ívelő hullám energiáit kapják, kapaszkodjanak bele – persze, túlzások nélkül – segítsék a körülöttük levőket, akik majd visszaadják, ha mindez épp fordítva lesz!

 

Pénteken este Telihold van a Nyilas jegyben, s 10 milliószoros nap van!

Vigyázzunk gondolatainkra, szavainkra, tetteinkre – Teremtők vagyunk!

Érdemes kapcsolódni a Nyilas jegy messzelátásához, távlati céljainkat, útjelzőinket felállítani! Közben ne feledkezzünk meg arról, hogy ez a jegy hajlamos a nagy messzeségek szédítő örvényére figyelve még egy kavicsban is elesni – maradjunk a Földön, tartsuk meg józanságunkat!

Ezen a napon gyűjtött gyógynövények nagyobb gyógyerőt fejtenek ki.

A kenőcsök elkésztésének is a legjobb idő.

Hétfőn – kedden a Hold a Mérleg jegyben van.

Vesénk kér figyelmet, mely nagyon fontos energia központunk. Igyunk elegendő, élő vizet! Készítsünk bodza-, zsurló-, nyírfalevél teát, melyeknek vízhajtó hatásuk van! Használjunk petrezselymet, zellert a főzéshez! Veseproblémáinkat erdei aranyvessző teával segítsük. A veséket mindig melegen kell tartani, melegítő hatással van rá a gyömbér, fahéj.

Szerdán – csütörtökön a Skorpió jegyben van.

Vastagbelünkért tehetünk duplán. Engedjük el sérelmeinket, melyek ott tárolódnak! Nagyon hálás, ha étrendünkbe beiktatjuk a hajdinát, kölest, árpát. A prosztatára tökmagot együnk minden formájában, női bajokra cickafark teát készítsünk, ami kívül, belül is jó.

Pénteken – szombaton a Nyilas jegyben van.

Májunk kér figyelmet – támogatja minden sárga szín, keserű íz. Igyunk pitypang-, cickafark, apróbojtorján-, parlagfű teát, használjunk kurkumát! Zabnyák segíti, tejsavónak tisztító hatása van, nyers cékla leve regenerálja.

Vasárnap a Bak jegyben van.

Csontunkért tehetünk duplán. Segítségére van a szezámmag, mák, dió minden formájában. Térdünket leginkább az alázattal támogathatjuk. Kényeztessük bőrünket fürdővel, szaunával, masszázzsal!

Nagyon szép, egyensúlyban gazdag hetet kívánok sok szeretettel:

www.asztrocsillag.hu

Mire számíthatunk június első hetén?