Nagy átalakulásunkat, hitünk stabilizálását csak végletességünk korlátozhatja: egyik a türelmetlenség, a másik az önsajnálat vagy egy csalódás miatti mozdulatlanság.

A türelmetlenséget leginkább az Oroszlánok, a Bikák, a Halak, hatalmas szabadságvágy formájában a Bakok és a Vízöntők élhetik meg. Teremtőerejük teljében vannak, kár hagyni, elveszni ezt az erőt! Találják meg bölcsességüket, érkezzenek meg a Jelenbe, hogy ne rombolás, de építés vegye őket körbe!

A teremtés nem csak a kinti világban lehetséges, de bent is. Sőt, minden teremtés belülről indul el! Egyensúlyban vannak – a benti változást a kinti követi.

A bizonytalanságra, önsajnálatra, csalódottságra, mások hibáztatására, a felelősség áthárítására a Bikáknak, Ikreknek, Mérlegeknek, Halaknak kell felkészülni. Ne csodálkozzanak, ha könnyen elsírják magukat, melynek örülni kell!

A könny oldja az akaratot – minden csalódás, fájdalom gyökere az az akarat, mely nem valósul meg. Első formája a feszültség, a könnyek már az oldódását jelzik. Az már a gyógyulás jele.

Segítség érkezik, ha kapcsolódni tudnak a művészetekhez. Legjobb, ha ők az alkotok, ami által a legkönnyebben találhatnak rá középpontjukra. Más alkotása – egy film, zene, festmény, vers – is “ki tudja húzni a dugót”, s áramolhat, netán könny formájában a feltorlaszolt energia.

Nagyon mély hitre, lelki mélységre, gyakorlatiasságra, vezetőképesség kibontakozására számíthatnak a Nyilasok, Skorpiók, Rákok, Bakok, Oroszlánok, Bikák és Vízöntők. Öröm mellettük, irányításuk alatt állni, ha az egyébként érkező végletes hullámokat tudatosságukkal kézben tudják tartani.

A Halak még mindig figyeljenek rá, hogy ne akarjanak senkinek sem megfelelni, mely rengeteg energiát igényel. Igaz, a másik végletbe se essenek, mely szavakkal bántani tud, a felelősséget átpasszolni!

A Szüzek, mintha egyedül állnának rendkívül sok gondolatukkal, intéznivalójukkal a nagyvilágban, s nem értik, hogy miért nem lehet kapcsolódni másokkal.

Pénteken Újhold van az Ikrek jegyben!

Egy újabb lehetőség a megtisztulásra, újrakezdésre.

Böjtöljünk – testileg, lelkileg, szellemileg – ekkor tudunk leghatékonyabban megszabadulni a méreganyagoktól!

Minden házimunkát könnyebb végezni most, s kevesebb vegyszer kell használni.

A növényeket ekkor kell visszametszeni, ilyenkor nem „véreznek” el.

Rengeteg gyógynövény kínálja magát erdőn – mezőn. Az utolsó pillanat a fenyőrügy eltevésének, de a bodzától kezdve, a vadrózsa virágáig terített asztalunk van – szedjük, szárítsuk, készítsünk krémeket, mentsük át energiájukat, gyógyhatásaikat a téli időszakokra.

 

Hétfőn – kedden a Hold a Kos jegyben van.

Vérünkért tehetünk duplán minden piros színű gyümölccsel, zöldséggel. Szedjünk télire, s szárítsuk  – csalánt, szederlevelet, melyek tele vannak vassal, erőt, lendületet adva.

Szerdán – csütörtökön – pénteken de. a Bika jegyben van.

Torkunk kér figyelmet. Annyit beszéljünk, amennyit kell! Langyos, sós vízzel gargarizáljunk! A kék kendő támogatja a torokcsakrát.

Pénteken du. – szombaton – vasárnap az Ikrek jegyben van.

Kezünkért tehetünk duplán ujjgyakorlatokkal, fürdővel, masszázzsal. Idegrendszerünk hálás a citromfű-, orbáncfű-, menta teának. Tüdőnket támogassuk mély légzéssel a friss levegőn.

Nagyon szép, egyensúlyban gazdag hetet kívánok sok szeretettel:

www.asztrocsillag.hu

Mire számíthatunk május 18 – val kezdődő héten?