Az emberi kapcsolatok nagy részének az egyik elrontója a türelmetlenségünk.
Felébredünk – s már türelmetlenek vagyunk a fürdőszoba előtt. Várni kell.
Türelmetlenek vagyunk az úton munkába menet. Türelmetlenek vagyunk a munkatársainkkal, ügyfeleinkkel – munka végeztével családunkkal. Szaladunk – s elfelejtünk élni.
A nagy sietésben nem látjuk meg az élet igazi szépségét, nem halljuk meg a lágy dallamokat, nem ízleljük meg az igazi ízeket.

Mi is tulajdonképpen a türelmetlenség?

Megmutatja-e az asztrológiai képletünk?

Veszekszünk a világgal – s nem vesszük észre, hogy önmagunkkal vagyunk harcban.

A harmónia felbomlott, mikor az őstisztaságú szellemvilágból kiváltunk. Az ego, az akarat kerekedett felül, amelyeket itt a Földön elengedni szeretnénk.
Minden jegynek meg van a maga vállalása, amit több életen keresztül – szépen, lassan – van lehetőség oldani. A türelem megtanulása elsősorban a Kosok feladata
(Bikáké a birtoklás -, Ikreké a felszínesség elengedése, stb.)

A földi élet célja: a feltétel nélküli szeretet. A hozzá vezető út: az alázat.

A türelmetlenség az alázat hiánya.
(Nem a megalázkodásé – amikor önmagunkat egy érdek miatt nem vállaljuk fel.)
Az alázaté, az elfogadásé.
Elfogadom egy magasabb erő létezését.
Elfogadom, hogy a dolgok nem véletlenül történnek.
Elfogadom a másságot.
Elfogadom, hogy én is csak egy csepp vagyok a tengerben.
Elfogadom, hogy én nem láthatok a kulisszák mögé, nem tudhatom, hogy mi miért történik?
Nem tudhatom, hogy egy hosszú dugóban miért kell állnom – mert lehet, ha nem volna – egy balesetben már meghaltam volna.
Elfogadom, hogy lekéstem a vonatot, mert ha nem késtem volna le, nem találkoztam volna azzal a személlyel, aki az életutam meghatározója lesz.
Elfogadom, mert van HITEM.

Az asztrológiai képlet megmutatja nekünk, hogy mit szeretnénk ebben az életben teljesíteni. Melyik rossz tulajdonságunkat elengedni? Az akadályok úgy érkeznek, hogy ebben segítsenek bennünket.

A Kosok, akik kirobbanó energiájukkal nehezen viselik el mások lassúságát – olyan helyzetbe kerülnek, ahol legtöbbször ezt kell gyakorolniuk. Ők már 5x megérkeztek, míg a másik csak épp elindult – szembetalálkoznak végletességük másik oldalával – a lassúsággal. A tesze-toszasággal, ami ingerlően hat rájuk. Pedig csak arra hívják fel nekik a figyelmet, hogyLASSABBAN!  NE ROHANJ! Elmész az élet mellett!

A két véglet találkozik. Nem véletlenül. Azért, hogy mindkettő rátaláljon a középútra!

A lassúság és gyorsaság ugyanannak a pálcának a két vége. A végletekből, a szélsőségekből a középút felé kell tartani! Bármelyikük kicsit elindul a közép felé, a másiknak már nem kell annyira szélsőségesnek lenni, hisz az Élet az egyensúlyra törekszik. “Ha én kicsit igyekszem, társam kicsit megpihenhet.” (Ha én túl konzervatív vagyok – az egyensúly érdekében – társamnak képviselnie kell az extravagánst).
Be tud állni a harmónia, a rend. A közép. Megtanulok várni, ő megtanul haladni.

Amíg ellenállunk a tanulásnak, a fejlődésnek, addig bosszantanak a dugók, a várakozások.
Mikor már megértettük a közép, a harmónia lényegét, már el fogjuk tudni fogadni az Élet tempóját. Az akadályok létezését. Már nem akarunk fejjel menni rögtön, és azonnal a falnak.

Ez nem azt jelenti, hogy adjuk fel azt a kezdeményező, tettre kész, energikus magatartást, ami viszi előre a világot. Szükség van vezetőkre, de jó vezetőkre. Mutassuk az utat, menjünk elöl, demegértéssel, elfogadással, a többiek bevárásával – mellyel elősegítjük az ő haladásukat.

Türelmetlenség és az asztrológia